top of page
Szécsényi Beatrix, fotográfus

AMI MÉG FONTOS! 

Mi történik ha a megbeszélt időpontban esik az eső vagy előre nem látható ok miatt új időpontot kell egyeztessünk?

Ha az időjárás miatt el kell halasszuk a megbeszélt eseményt, akkor természetesen új időpontot fogunk keresni. Amennyiben te, vagy kedvenced nincs olyan egészségügyi állapotban, hogy a fotózást meg tudjuk tartani, tudasd velem minél hamarabb és keresünk új időpontot!

Az én kutyámat nem lehet szabadon engedni, póráz nélkül sétáltatni. Így is jelentkezhetünk a fotózásra?

Igen. A legtöbb esetben a kutyákat a fotózás során pórázon tartjuk a saját biztonságuk érdekében. Nálam is van mindig egy speciális, vékony, de hosszú póráz, így nincsenek korlátozva mozgásukban, de biztonságban tudhatjuk őket bármilyen környezetben. Köszönhetően a photoshop mágikus képességeinek a képekről a póráz az utómunka során eltávolítható.

 

Hol legyen a fotózás?

Meg fogjuk beszélni a fotózás előtti konzultáció során a lehetséges helyszíneket. Ne aggódj! Rengeteg helyszín ötletem van és segíteni fogok a megfelelő helyszín kiválasztásában, szem előtt tartva az elképzeléseidet a képekkel kapcsolatban és figyelembe véve kutyád komfortzónáját.  

Kutyám gyakran izgatott más kutyák jelenlétében, hová tudunk így menni?

Semmi gond, ebben az esetben nyugodtabb helyszínt fogunk választani, ahol kevesebben járnak kutyával.

Mikor legyen a fotózás?

A szabadtéri fotózást a fényviszonyokhoz kell igazítani. A stúdióban történő fotózással szemben, itt igazodnunk kell a természethez, és a környezethez. A legtöbb helyszín esetében az ideális időpont az "Aranyóra", ami reggel a napfelkelte körüli, este pedig a naplemente előtti időszak. Ezért a fotózást általában késő délutáni / kora esti időpontokra szoktuk egyeztetni. De ez helyszín és időjárás függő. Felhős, borult időjárás mellett vagy árnyékosabb helyeken korábban kezdünk. Ezért is szükséges a fotózás előtti konzultáció és ezért nem tudsz online konkrét időpontot foglalni az oldalon. A napokat tekintve a hét bármely napjára tudunk fotózást egyeztetni.  

Mi van akkor, ha a kutyám nem hajlandó együttműködni, leülni vagy helyben maradni?

Nem probléma. Bár minden helyzetben jó szolgálatot tehet, ha a kutyának van stabil ültetése és helyben maradása ezért ezt érdemes megtanítani és gyakorolni akár a fotózás időpontjáig is. De biztosíthatlak róla, hogy volt már dolgom ennél nehezebb esetekkel is 😊. Számtalan ötlet van a tarsolyomban ilyen helyzetekre is. 

Nekem is rajta kell lennem a képeken?

Neked nem muszáj. De én azt szoktam javasolni, hogy legalább néhányon legyetek rajta együtt is. Rengeteg módja van annak, hogyan tudjuk elmesélni a történeteteket, megmutatni a köztetek lévő kapcsolatot a fotókon keresztül. Lehet, hogy ezek lesznek majd a kedvenc képeid.

Hozhatok több kutyát vagy több családtagot is a fotózásra?

Biztos vagyok benne, hogy kutyádnak nagy rajongói tábora van, de szeretnénk az eseményeket a lehető legjobban kézben tartani a fotózás során. Ezért arra kérlek, hogy az extra két- és négylábú családtagokat hagyd inkább otthon. Kutyád figyelmét is csak méginkább elvonják tőlünk. 

Az egyetlen kivétel, ha az extra kutyához extra felügyelet is csatlakozik aki kézben tudja tartani őket. 

Hogyan öltözzek, milyen ruhát válasszak a fotózáshoz?

Bár a fotózás elsősorban a kutyádról szól, a te öltözeted is nagyon fontos kérdés. Olyan ruhát válassz ami illik hozzád, ami kifejez téged, és amiben komfortosan érzed magad. Íme egy kis segítség.

Ezek rendben vannak:

A réteges öltözködés nem csak praktikus, de vizuálisan is érdekesebb. Ötletek Hölgyeknek: sálak, övek, dzsekik, ékszerek, kardigán. Ötletek férfiak részére: hosszú ujjú pólóra vett rövid ujjú vagy pullóver, dzseki. 

Anyagok, minták: a farmer és a kötött anyag jól mutat a fotókon. A minták is jól tudnak működni mértékkel, de nem praktikus túlzásba vinni. A "kevesebb néha több", itt is igaz 😊. 

Színek: ne érezd, úgy, hogy ragaszkodnod kell a semleges színekhez, mindenkinek megvan a saját színpalettája ami illik hozzá, jól áll neki. Hozz bátran színes ruhákat, kiegészítőket!

Inkább kerüljük az alábbiakat:

Edzőtermi, sportolásra tervezett öltözet, mélyen dekoltált felsők, szuper rövid szoknyák, nadrágok, túlzottan bő ruhadarabok. 

Tartózkodjunk az alábbi színektől: hófehér, mélyfekete, neon színek. Nehezen fotózhatóak. 

A karimás kalapok, baseball sapkák erős árnyékot vetnek az arcra.  A fényre sötétedő szemüveglencsék szintén kerülendőek mert a természetes fény hatására napszemüveggé változnak.

Fotózás előtt

Kérlek mozgasd le kedvenced a fotózást megelőzően. A fotózás alatt izgatottá válhat az új helyszín, az új élmények hatására és jobban tudunk haladni a fotózással ha ő már azt megelőzően ki tudta tombolni magát. De nem az a cél, hogy túl fáraszd! A megfelelő energiaszint elérése kutyánként nagyon változó. 

Nálam mindig van többféle jutalomfalat, de ha kedvenced válogatós vagy speciális diétán van, akkor hozz magaddal olyat amit nagyon szeret! Az apró falatok a legpraktikusabbak. 

Ha van kedvenc játéka, kérlek azt is hozzátok magatokkal! Szükség lesz olyan dolgokra amik felkeltik a figyelmét. 

Hozz magaddal tiszta, jó állapotban lévő nyakörvet és pórázt is! Lehetőleg ne hámot viseljen a kutya a fotózás során.

Ha tervezed őt kutyakozmetikushoz vinni előtte, tedd azt néhány nappal korábban, ne közvetlen a fotózást megelőzően! 

Ne feldkezz meg az ivóvízről sem mindannyiótok számára!

Utoljára, de nem utolsó sorban: ne feledd otthon a kutyapiszok gyűjtő zacskókat! Óvjuk együtt a környezetünket!

bottom of page