top of page

Mitől jó egy kutyafotó? Műhelytitkok. Lásd a világot a kutyád szemszögéből!

Ha egyetlen dolgot mondhatnék csak, mi a legfontosabb amire a kutyafotózásnál figyelek, akkor az ez lenne: ereszkedj le a kutya szintjére, lásd a világot az ő szemszögéből!



Ez egy nagyon egyszerű tipp, nem kerül semmibe, maximum sáros, vizes, koszos lesz a ruhám, és összeszedek néhány kullancsot, de az eredmény kárpótol mindenért :-)

A kutyák kisebbek nálunk, és mi általában felülről, magasról látjuk őket egész nap. Ami egy egészen más perspektíva. Ezért a leghatásosabb technika, ha leereszkedünk az ő szintjükre.

Egy egyszerű portré is sokkal attraktívabb lesz az ő szemmagaságukból fotózva.



Nem is beszélve egy feléd rohanó négylábú szőrgombóc esetében.

Egyik tanítom és mentorom szavait idézve: "Ha még tudsz lentebb menni, akkor nem vagy eléggé lent!"



Így hát ne lepődj meg, ha a fotózás alatt engem többnyire a földön hasalva, guggolva, térdelve vagy könyökölve látsz majd, ez nálam teljesen normális! A fittnesz programom része :-) Valójában azért teszem, hogy a képek amiket majd átadok a fotózás után minden reményedet felülmúlják.

Kutyád sokkal inkább el fog majd csodálkozni ezen és repesni fog a boldogságtól, hogy végre egy kétlábú a földön, akit arcon lehet nyalni, össze lehet ugrálni, meg lehet rágcsálni és ki lehet fosztani a jutalomfalattartóját...

De ez így van jól.







84 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page